Beurré Hardy (Pyrus communis Beurré Hardy) nr. 31

Halfstam.
Gesponsord door Ria en Piet Blom voor kleindochter Linne.
Voor meer informatie over deze boom klik op Linne

31 Peer Beurre Hardy Halfstam-131 Peer Beurre Hardy Halfstam

 

 

 

 

 

 

 

Afkomst
Gewonnen door Bonnet te Boulogne-sur-Mer, omstreeks 1820 en door Jamin, Bourg la Reine in de handel gebracht in 1840.
Uiterlijk
Hij heeft een grauwgroene met roestbruine kleur en een stevige schil. De boom is eenvoudig te herkennen aan het omgekrulde donkergroene blad. Het blad is ook groter dan het blad van andere peren, maar dat valt vooral op naast andere perenbomen.
Smaak
‘Smeltend’ zoete smaak en is lekker om uit het vuistje te eten.
Pluktijd
September en oktober
Consumptie
Zeer saprijk, smeltend, zoet, aangenaam aroma.
Gebruik
Moeten goed op tijd worden gegeten, daar ze nog al spoedig beurs worden. Behandel ze voorzichtig.
Opmerkingen
Middelgrote, korte, rondbuikige handpeer.
Bestuivers
De term ‘Beurré’, wat in het Frans ‘boter’ betekent, werd door de Fransen aan deze peer gegeven vanwege het sappige, zachte vruchtvlees.
Mag onder de eerste klasse peren worden gerekend. De vruchten zijn bijna altijd gaaf en zonder vlekken.