Organisatie

Op grond van gesprekken is gekozen voor het gebied Plesmanhoek. Gelegen aan de IJweg tegenover huisnummer 830.
De Plesmanhoek is aangelegd als compensatie voor de uitbreiding van Schiphol. De naam van het gebied verwijst naar de relatie met de luchtvaart. Plesman was een van de grondleggers van de Nederlandse luchtvaartsector.
Dit gebied ligt noordelijk van het Haarlemmermeerse bos en de Geniedijk tussen de IJweg en de N205. Het gebied van ongeveer 35 ha heeft kleurrijke akkers en is ingericht met de bedoeling om historische agrarische gewassen te verbouwen. Hierdoor ervaar je echt het agrarische landschap. Het beheer wordt uitgevoerd door de agrariërs uit de directe omgeving. In de Plesmanhoek vinden geregeld activiteiten plaats, van wandelen tussen de gewassen tot het meemaken van zaai- en oogstfeesten en van fruit- en bloemen plukken tot schaapjes tellen in de schapenweide. In de toekomst wordt mogelijk een educatief en historische centrum gerealiseerd in de Plesmanhoek. http://www.spaarnwoude.nl/
De Lionsclubs zijn een overeenkomst aangegaan voor een termijn van 7 (zeven) jaren, ingegaan op 1 november 2012 en eindigend op 31 oktober 2019.
De jaren 2012, 2013 en 2014 worden gebruikt voor de aanplant van hoog- en middelhoge stam fruitbomen en van bessenstruiken. De jaren 2013 tot en met 2019 zullen gebruikt worden voor het beheer en onderhoud van deze boomg
Het bos komt ligt in een gebied van ongeveer 35 hectare, heeft kleurrijke akkers en is ingericht met de bedoeling om historische agrarische gewassen te verbouwen. In de Plesmanhoek vinden geregeld activiteiten plaats, van wandelen tussen de gewassen en het meemaken van zaai- en oogstfeesten tot fruit en bloemen plukken en schaapjes tellen in de schapenweide. In de toekomst is het mogelijk het educatieve en historische centrum en de schaapskooi te bezoeken. Voor de paardenliefhebbers en ruiters zijn er splinternieuwe ruiterpaden bijgekomen. Een hangbrug verbindt het gebied met de Geniedijk en vormt voor de avonturiers een mooie uitdaging. Een fietsbrug maakt het park voor fietsers toegankelijk.

 

Op 15 oktober 2012 tekenen de presidenten van de 5 deelnemende clubs het contract.

Smulbos contract
Naar archief