Beurré Hardy (Pyrus communis Beurré Hardy) nr. 41

Hoogstam.
“Ter herinnering aan Maarten Johanns.”

“Hij was gul en qua vorm en smaak goed te vergelijken met deze Beurré Hardy. Dat iedereen geniet van zijn vruchten is geheel volgens zijn wens. Deze boom is geadopteerd door hen die hem na stonden.”

31 Peer Beurre Hardy Halfstam-133 Peer Beurre Hardy Hoogstam

 

 

 

 

 

 

 

Afkomst
Gewonnen door Bonnet te Boulogne-sur-Mer, omstreeks 1820 en door Jamin, Bourg la Reine in den handel gebracht in 1840.
Uiterlijk
Hij heeft een grauwgroene met roestbruine kleur en een stevige schil.
Smaak
‘Smeltend’ zoete smaak en is lekker om uit het vuistje te eten.
Pluktijd
September en oktober.
Consumptie
Zeer saprijk, aangenaam aroma.
Gebruik
Moeten goed op tijd worden gegeten, daar ze nog al spoedig beurs worden. Voorzichtig behandelen dus….
Opmerkingen
Middelgrote, korte, rondbuikige handpeer.
Bestuivers
De term ‘Beurré’, wat in het Frans ‘boter’ betekent, werd door de Fransen aan deze peer gegeven vanwege het sappige, zachte vruchtvlees.
Mag onder de eerste klasse peren worden gerekend. De vruchten zijn bijna altijd gaaf en zonder vlekken.