Martin Schröder

Martin Schröder onthult herinneringsplaquette in het Smulbos

vrijdag 23 oktober 2015, 11:15 | Van de redactie
HOOFDDORP Luchtvaartpionier Martin Schröder onthult zaterdag 24 oktober namens vijf Lionsclubs uit Haarlemmermeer en Lisse een herinneringsplaquette bij de Martin Schröder- Ecololette (rode)appelboom. Hij en zijn vrouw Tineke plantten deze vorig jaar als laatste in het Smulbos in recreatiegebied Plesmanhoek.

In navolging van de wereldwijde Lionsactie om mede zorg te dragen voor een betere leefomgeving, namen vijf Lionsclubs in en om Haarlemmermeer twee jaar geleden het initiatief tot het Smulbos. Met de onthulling van deze plaquette is de aanplant van het Smulbos weliswaar voltooid, maar de Lionsclubs dragen de komende vier jaar nog zorg voor het onderhoud van het bos.

Martin Schröder (Amsterdam, 13 mei 1931) is piloot en oprichter van de tweede Nederlandse luchtvaartmaatschappij, Martinair. Bij de oprichting in 1958 heette die nog Martin’s Air Charter. In 1998 nam hij – 40 jaar na de oprichting – afscheid als president-directeur van Martinair.

Het Smulbos ligt in de Plesmanhoek, vernoemd naar de oprichter van de KLM, ten noorden van het Haarlemmermeerse Bos en de Geniedijk tussen de IJweg en de N205. De Plesmanhoek beslaat een gebied van 30 hectare waarin verschillende gewassen worden geteeld en biedt nieuwe mogelijkheden tot recreatie.

Martin Schröder plant de laatste Lion boom in het ‘Smulbos’.

Voor foto’s, klik hier.

Luchtvaartpionier Martin Schröder plantte zaterdag 29 november 2014 namens de vijf Lionsclubs uit Haarlemmermeer en Lisse de laatste hoogstam Ecololette (rode)appelboom in het ‘Smulbos’, bij de Plesmanhoek aan de IJweg nabij Schiphol. De Plesmanhoek beslaat een gebied van 35 hectare waarin verschillende gewassen worden geteeld en biedt nieuwe mogelijkheden tot recreatie.

Twee jaar geleden namen vijf Lionsclubs in Zone 2B (Haarlemmermeer Host, Haarlemmermeer XXY, Haarlemmermeer-Ringvaart, Schiphol en Lisse, De Oude Duinen), in navolging van de wereldwijde Lionsactie om meer zorg te dragen voor een betere leefomgeving, het initiatief tot het opzetten van het ‘Smulbos’.

Met de aanplant van de eerste boom legden zij destijds de basis voor een bos van fruitbomen en struiken, dat met deze laatste aanplant door Martin Schröder zijn voltooiing nadert. De gezamenlijke Lionsclubs dragen de komende vijfjaar nog zorg voor het onderhoud van het bos. De(rode) appelboom Ecolette werd na het planten door mevrouw Tineke Schröder omgedoopt met een fles appelcider tot de naam Martin Schröder appelboom. Behalve de bestuursleden en vele Lions van de deelnemende Lionsclubs, waren ook aanwezig de zônevoorzitter van zone 2B Harry Winnubst, de 1e vice gouverneur Mark Wijngaarde en de 2e vice gouverneur Wim Meijers

Terug naar activiteiten
Terug naar de boom

Met dank aan:

De Rustende JagerNewrest 1Newrest 2