Peren zijn grofweg te onderscheiden in handperen en stoofperen. De handpeer heeft over het algemeen een groene kleur met soms een rode blos aan de zonzijde, een zachte schil die eenvoudig te verwijderen is, en sappig en zacht vruchtvlees. De stoofpeer is ook groen maar is droog en hard, en wordt alleen na lang koken eetbaar.
Perenbomen
Beurré Hardy nr. 31
Beurré Hardy nr. 41
Charneux nr. 32
Charneux nr. 40
Comtesse du Paris nr.1
Concorde nr. 2
Emile d’Heyst nr. 3
Kamperveen nr. 27
Kleipeer nr. 50
Kruidenier nr. 51
Pierre Corneille nr. 28
Saffraanpeer nr. 64
Sappig Groentje nr. 29
Triumphe de Vienne nr. 30
Williams nr. 49
Winterrietpeer nr. 54
Zoete Brederode nr. 53
Beurré Hardy nr. 31
Beurré Hardy nr. 41
Charneux nr. 32
Charneux nr. 40
Comtesse du Paris nr.1
Concorde nr. 2
Emile d’Heyst nr. 3
Kamperveen nr. 27
Kleipeer nr. 50
Kruidenier nr. 51
Pierre Corneille nr. 28
Saffraanpeer nr. 64
Sappig Groentje nr. 29
Triumphe de Vienne nr. 30
Williams nr. 49
Winterrietpeer nr. 54
Zoete Brederode nr. 53